Nou pla d’inspecció integral per millorar la seguretat i la convivència a la ciutat

Aprovat el Pla integral d’inspecció de Barcelona 2024-2027 per millorar l’eficàcia de les inspeccions municipals mitjançant un enfocament proactiu, integral i multidisciplinari, en col·laboració interadministrativa amb diferents departaments. Fins ara s’han inspeccionat 284 establiments i s’han detectat més de 1.300 infraccions en diversos locals. Aquesta nova estratègia s’emmarca dins del Pla Endreça.

14/08/2024 13:19 h

Ajuntament de Barcelona

El nou pla inclou la creació de les multiinspeccions, que són inspeccions intensives i proactives per controlar i prevenir infraccions normatives. Per primera vegada agrupen diferents aspectes com ara les obres, els allotjaments turístics, el control de substàncies, les activitats de concurrència pública, les terrasses, les condicions sanitàries d’activitats o els grans esdeveniments amb afectació a tota la ciutat, entre altres.

Els equips multidisciplinaris poden actuar tant de dia com de nit i poden estar formats per personal de la Direcció de Serveis d’Inspecció, els districtes, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, els tècnics de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els inspectors de Treball, l’Institut Municipal d’Hisenda, el personal del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis o Medi Ambient, entre altres.

El Pla integral d’inspecció de Barcelona 2024-2027 prioritza la digitalització, la millora de processos administratius i la formació del personal per augmentar l’eficiència de les inspeccions.

Més de 1.300 infraccions detectades

En els darrers mesos s’han portat a terme 13 actuacions de multiinspecció, 7 al districte de Ciutat Vella, 3 a l’Eixample, 2 a Sant Martí i 1 a l’àmbit de platges. S’han inspeccionat 284 establiments entre locals de concurrència pública, comerços alimentaris i no alimentaris, establiments d’oci nocturn i guinguetes de platja.

En total, s’han detectat més de 1.300 infraccions que han derivat en l’obertura d’expedients administratius per a la resolució o per a la sanció corresponent, que poden resultar en el tancament de l’activitat en els casos més greus.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades